Sfaturi privind asortarea pantofilor în sezonul rece

Sfaturi privind asortarea pantofilor în sezonul rece

Ținuta pe care o alegi transmite celor din jur semnale referitoare la starea ta de spirit din ziua respectivă. De aceea,la Urbanshoes găsești reduceri încălțăminte damă chiar dacă vremea e mohorâtă sau cerul e senin, chiar dacă sunt 10 grade, fie ele cu plus sau cu minus, trebuie să te îmbraci și să te accesorizezi în așa fel încât să te simți bine și să iți placă ce vezi în oglindă. Poate cel mai greu aspect în ceea ce privește moda din sezonul rece este asortarea pantofilor cu restul ținutei și, pe lângă aceasta, încălțările trebuie să fie atât comode cât și călduroase în același timp.

Moda feminină de iarnă – salvată de ghetele din piele

Poate unele dintre cele mai în vogă încălțări, care nu se vor demoda indiferent câte ierni friguroase ar trece peste ele sunt ghetele de damă din piele. În funcție de model și culoare, ele merg accesorizate cu orice ținută, fie ea sport, casual sau office. De  aceea, acest tip de încălțări rămân în topul preferințelor femeilor atunci când vine vorba de garderoba de iarnă.

• Spre deosebire de cizme, ghetele de damă din piele pot fi purtate fără probleme pe sub o pereche de pantaloni fără să modifice aspectul gambei. Acestea sunt poate printre cele mai comode și călduroase încălțări ale sezonului rece, iar în funcție de modelul și forma lor pot fi purtate atât la munte cât și la birou sau la o ieșire în oraș. Poți opta pentru o pereche de ghete cu talpă joasă și masivă pentru o ținută rock. Ghetele din piele cu o formă clasică și talpa subțire pot fi purtate într-un birou fără a părea nepotrivite. 

• Mai poți alege ghetele cu toc mediu, pătrat, stabil pentru cazul în care vrei să le porți la o rochie pentru un look mai casual. Acestea merg purtate și împreună cu o pereche de jeanși, o cămașă și un sacou sau chiar cu un pulover. În funcție de restul accesoriilor, curea, geantă și bijuterii, poți jongla cu aspectul astfel încât acesta să prindă diferite nuanțe.

• Ghete cu un toc mai subțire și cu un bot rotunjit se văd la fel de frumos ca un pantof dacă sunt purtate la o ținută office, împreună cu o fustă conică și un sacou ce iți evidențiază talia. 

În ceea ce privește nuanțele preferate ale sezonului rece, negru, gri, nuanțele de bleumarin și cele de maro rămân în topul preferințelor și pot fi ușor de asortat cu majoritatea ținutelor. Totuși, nu este nevoie ca moda de iarna să fie atât de „întunecată”. Ghetele în nuanțe de grem și bej, diferite nuanțe de roșu, roz pal sau chiar verde iți pot scoate în evidență, în mod pozitiv, stilul vestimentar. O regulă generală însă nu trebuie uitată: negru cu bleumarin, maro cu gri și alb cu crem nu se combină niciodată!

Moda masculină pentru sezonul rece are o piesă de rezistență - bocancii

În cazul modei masculine, situația poate părea mai simplă, însă nu este. 

Doar pentru simplul fapt că pentru bărbați nu există bocanci cu toc, asta nu înseamnă că nu există multe modele ce pot fi împărțite în funcție de stil. În ceea ce privește bocancii pentru bărbați, aceștia se potrivesc minunat atât la ținute casual cât și sport sau elegante. 

• Pentru drumurile pe care le faci zilnic, indiferent că circuli cu mașina sau pe jos, încălțările pe care le folosești trebuie să fie unele comode, înalte și călduroase. Modelul clasic de bocanc înalt pe gleznă, cu talpa subțire și botul rotunjit merg perfect indiferent că sunt purtate cu un pantalon și sacou sau cu jeanși și cămașă.

• O idee mai casual sunt acei bocanci finuti ca formă, însă care au cusăturile vizibile, creandu-i astfel un model. Sunt extrem de ușor de purtat la o petrecere, dar și la birou alături de o ținută casual.

• Bocancii masivi, ce debordează a masculinitate, cu șireturi, bot rotund și talpă groasă antiderapantă sunt piesa de rezistență a garderobei de iarnă a unui bărbat. Extraordinari de purtat în weekenduri la munte, dar și la birou sau în oraș sunt unele dintre încălțările cele mai ușor de asortat. 

Culorile care predomină în materie de bocanci pentru bărbați sunt negru, gri, bleumarin și diferite nuanțe de maro. Totuși, puțin mai ieșite din comun, dar atrăgătoare în același timp rămân vor fi și nuanțele de muștar, bej, crem sau kaki. 

Cum să întreținem corect încălțările iarna

Indiferent dacă sunt ghete de damă sau bocanci pentru bărbați, din piele naturală sau artificială, pentru a te bucura de ele mai multe sezoane la rând trebuie să ai grijă la întreținerea lor corespunzătoare.

• Dacă afară plouă sau ninge, odată ajuns acasă trebuie să le cureți și să le pui la uscat de îndată ce ai ajuns acasă. Sarea din zăpadă afectează pielea și pe termen lung o poate afecta. 

• Folosește cu încredere și cu regularitate cremele și ceara de pantofi care le asigură un strat de protecție.

• Depozitează încălțările în cutii, cu forme în interior pentru a nu permite îndoirea lor. 

Acum, că știi cât de ușor este să ai o ținută aranjată și asortată chiar și în sezonul rece, nu rămâne decât să iți pui cea mai comodă și frumoasă pereche de ghete, alături de ochelarii de soare sau umbrela de ploaie și ești gata pentru plimbare!

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș