Ghid practic pentru întinderea pantofilor noi

Sfaturi ușoare și practice pentru întinderea pantofilor noi

Se întâmplă foarte des să cumpăram o pereche de pantofi noi, care ne-au atras atenția prin aspectul deosebit. Îi probăm puțin în magazin, ne plimbăm să vedem dacă mărimea e în regulă, însă o facem pe fugă de multe ori. Îi folosim prima dată încântați la o ocazie și suntem surprinși neplăcut – ne strâng, ne deranjează în timpul mersului, sau chiar mai rău ne provoacă răni și bătături. Sigur, am putea să îi returnam – dar deja au ieșit din perioada posibilă de retur sau mult mai des, chiar suntem atât de încântați de aspect încât am dori să nu renunțăm la noua încălțăminte.

Șansele sunt foarte mari că măcar o dată în viață ai dat de o situație de genul asta. Poate nu ai luat în calcul că ai piciorul mai lat în general. Sau poate ai uitat că pe parcursul zilei, mai ales în sezonul cald, picioarele ți se umflă și pantofii pot deveni incomozi. Sau poate când ai ales o încălțăminte pentru anotimpul rece, ai probat pantofii cu o pereche prea subțire de șosete, când de fapt vei avea nevoie zilnic de șosete mai groase ca să te protejezi de frig.

Nu e însă nevoie să devii deziluzionat – poți păstra noua pereche de pantofi dacă aplici o serie de metode testate și verificate de întindere a pantofilor. Poți alege între variante necostisitoare, folosind soluții disponibile în casă, sau dacă dorești un plus de comoditate poți opta pentru soluții comerciale.

 

Mai jos poți citi ghidul metodelor pe care le poți încerca ca să iți păstrezi pantofii noi și să îi poți purta confortabil.

Cum să întinzi încălțămintea folosind soluții disponibile acasă

• Poartă pantofii prin casă câteva ore pe zi

Metoda aceasta este cea mai simplă, însă necesită puțin timp. Recomandarea este să porți noua pereche în casă câteva ore pe zi dacă este posibil – dimineața sau seara, când iți este mai convenabil pentru programul personal. Dacă simți însă că încep să te rânească, scoate pantofii și fă o pauză.  

O variantă puțin mai rapidă este să folosesi o pereche de șosete mai groasă înainte de a te încalță.

Trebuie să ai puțină răbdare cu această metodă, însă va fi eficientă.

• Umple pantofii cu diferite materiale

În cazul în care nu ai foarte multă răbdare, poți apela la această variantă, deoarece este mult mai rapidă decât cea anterioară. Aici ai mai multe opțiuni – poți folosi șosete, cârpe sau chiar ziare. Umple fiecare pantof cu oricare din aceste materiale și lasă încălțămintea să se întindă minim 2 zile.

O opțiune chiar un pic mai rapidă este să uzi și să storci șosetele, cârpele sau ziarele înainte de a umple încălțămintea. Timpul de întindere se va reduce. Dacă ești norocos, în funcție de tipul de piele, ai putea vedea rezultate chiar într-o zi.

Însă evită această metodă care implică apa când vine vorba de pantofii din piele întoarsă, altfel le vei distruge aspectul.

• Întinde pantofii incalzindu-i cu un uscător de păr

 Vei avea nevoie de o pereche de șosete mai groase și un uscător de păr – simplu! Pune-ți șosetele și pantofii, și dă drumul la uscătorul de păr pe temperatura cea mai înaltă. Încearcă să țintești zonele care te deranjează cel mai mult, de exemplu călcâiele dacă acolo începi să faci răni. Mișcă-ți picioarele în interiorul pantofilor în timpul acestei operații, o să ajute cu întinderea cât mai rapidă

• Varianta întinderii prin înghețare

 Opțiunea aceasta poate sună destul de ciudată, însă este extrem de eficientă. O să ai nevoie de 2 pungi ziplock resigilabile. 

Umple-le cu apă și introdu câte una în fiecare pantof. Asigură-te că acestea ajung până în vârful pantofilor, după care introdu pantofii în congelator. Lasă-i peste noapte să înghețe. A doua zi dimineața scoate pantofii din frigider și lasă-i la dezghețat. Rezultatul ar trebui să fie imediat vizibil.

Însă dacă tot mai întâmpini probleme, poți repeta acest proces.

 Variante comerciale de întindere a pantofilor

• Folosește sânuri flexibile din diverse materiale

 Vei găsi în multe magazine care vând accesorii de încălțăminte sânurile. Aceasta sunt varianta clasică de instrument de întindere a pantofilor. Poți găsi comercial o multitudine de opțiuni din diverse materiale – de la clasicele sânuri din lemn, la variantele mai noi din diverse metale (de exemplu oțel) combinate cu tipuri specifice de plastic ultra-rezistent. 

În plus, sânurile sunt proiectate în ziua de azi pentru diversele tipuri de încălțăminte de pe piață, precum și pentru nevoile tale specifice. Astfel, vei găsi sânuri speciale pentru ghete sau pentru pantofi cu tocuri înalte. Unele dintre ele întind încălțămintea într-o singură direcție, altele sunt proiectate pentru întindere în ambele direcții.

 Orice ai alege nu uita câteva reguli de bază. Înainte să introduci sânul în pantofi asigură-te că aplici un spray special de întindere pentru maximă eficacitate. Introdu sânul cu atenție, asigurandu-te că se întinde dintr-o parte a altei a încălțămintei. Nu exagera nivelul de întindere, riști să iți distrugi pantofii. Pentru efectul dorit, lasă sânurile aproximativ 16 ore în încălțăminte înainte de a le scoate.

Sânurile sunt ideale pentru întinderea încălțămintei, însă mai sunt utile și în alt scop. În perioadele în care nu folosești pantofii, te poți asigura că își vor păstra forma ideală introducând aceste sânuri în încălțăminte.

• Vizitează un cizmar

Aceasta este cea mai comodă și evidentă metodă de a te asigura că pantofii tăi noi au cea mai bună șansă să fie întinși exact cum iți dorești. Deși e folosită din ce în ce mai puțin ca variantă în țara noastră, în occident serviciile de cizmărie încearcă o revenire pe piață, oferind serviciile specifice de cizmărie, venind cu noi opțiuni de servicii, și, bineînțeles, adăugând un plus de modernitate în prezentare și marketing.

 Încearcă oricare din opțiunile de mai sus și te vei bucura de rezultate garantate. Astfel, nu va fi nevoie să renunți la o pereche de pantofi de piele care te încântă și iți vor face ziua mai frumoasă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș