Ghid de selecție genți de femei

Ghid de selecție genți de femei

Se spune că orice vestimentație, oricât de obișnuită, poate deveni strălucitoare cu ajutorul unei perechi de pantofi și a unei genți bine alese. Pe lângă pantofi, unul dintre cele mai iubite accesorii ale unei ținute feminine rămâne întotdeauna geanta. În funcție de sezon, de stil, de culoare, orice femeie are o gamă largă de opțiuni pentru a-și infrumuseța aspectul în mod semnificativ cu ajutorul acestui accesoriu. În plus, geanta este un alt mod de exprimare a personalității, orice femeie putând adăuga o amprenta individuală ținutei alese. Multitudinea opțiunilor de pe piață însă poate fi dificil de analizat pentru o alegere cât mai inspirată. De la o geantă de piele elegantă la una textilă cu aspect jucăuș, gama de opțiuni este aproape infinită. Dacă din când în când te simți ușor frustrată în fața rafturilor pline de modele variate de genți și nu știi ce să alegi, iată un ghid care te poate ajuta să iți restrângi atenția la cele mai potrivite variante de genți pentru tine.

 

Cum să alegi geanta potrivită pentru orice sezon

• Alege calitatea

Alege o geantă de calitate, care va rezista testului timpului. Va fi unul dintre accesoriile tale favorite, mereu disponibilă, mereu cu același aspect plăcut familiar și întotdeauna arătând excelent.

Geanta este un accesoriu pe care îl poți purta în nenumărate ocazii, fie formale sau informale. Spre deosebire de o rochie cu aspect de lux pe care ai ocazia să o afișezi în public în doar câteva ocazii, o geantă o vei putea refolosi și asorta cu nenumărate ținute pe parcursul timpului.

• Optează pentru genți din piele

Gențile de piele au cea mai lungă durată de viață, datorită materialului superior. Pe măsură ce trece timpul, pot căpăta o ușoară patină care la va îmbunătății aspectul. Geanta de piele este investiția ideală pentru un accesoriu pe care il poți folosi cu anii, și de care te vei atașa inevitabil în timp.

• Mergi pe culori neutre

Gențile de culoare neagră, gri sau rose se potrivesc la orice ținută și în orice anotimp. Dacă investești într-o geantă de calitate, ar fi păcat să nu ai ocazia să o folosești decât din când în când. Însă o variantă în tonuri neutre înseamnă că iți poți re-utiliza gențile favorite cu orice îmbrăcăminte.

• Alege o geantă cu formă simplă

O geantă cu formă simplă, clasică, ca de exemplu geanta plic, își va păstra forma o perioadă îndelungată de timp. Cu cât forma genții este mai complicată sau include un plus de accesorii, ca de exemplu catarame sau un exces de elemente decorative, cu atât va fi mai predispusă la a se deteriora pe parcursul timpului, datorită intemperiilor și manipulării.

Ce să iei în considerare când cumperi o geantă de damă

• Dacă dorești o geantă de sezon, nu uita sezonul în care te afli

În cazul în care dorești să iți înfrumusețezi colecția de genți clasice, potrivite pentru orice sezon, cu niște variante de genți dedicate fiecărui anotimp, e cazul să iei în calcul anumite specificicații.

o Culoarea – culorile deschise și vesele sunt adecvate pentru perioadele călduroase din an. Pentru zilele mai mohorâte de toamnă, iar în special iarna, este recomandat să optezi pentru culori închise în nuanțe mai profunde.

o Greutate – optează pentru genti ușoare în sezonul cald. Gențile mai grele, din materiale mai groase, sunt ideale pentru perioadele reci.

o Material – vara achiziționează genți din materiale ușoare, cum ar fi bambus sau materiale textile subțiri. În sezonul rece cele mai bune opțiuni sunt cele care iți protejează geanta de intemperii – gențile din piele, fetru și blană fiind recomandate.

o Model – poți opta primăvara și vara pentru modele vesele, ca de exemplu genți împodobite cu flori sau fluturași. În sezonul rece, însă, alege gențile cu modele geometrice sau cu aspect granulat.

• Dorești o geantă formală sau casual?

o Aspect formal – în cazul în care dorești să creezi un aspect conservator, potrivește culoarea pantofilor cu cea a genții. Pentru un aspect ultra-conservator alege culori închise, ca de exemplu negru, maro sau gri închis. Asigură-te că vestimentația este în același ton sobru cu accesoriile din următoarele puncte de vedere: culoare (culori stinse), textură (texturi bogate). Și nu uita, gențile formale au dimensiuni reduse.

o Aspect casual – optează pentru culori deschise și vesele, dar întotdeauna diferite între pantofi și geantă. Alege materiale cât mai ușoare pentru orice piesă din ținută, de la îmbrăcăminte, la încălțăminte, până la materialul genții.

În plus, ca să completezi aspectul casual, este recomandat să achiziționezi genți mai voluminoase.

 

• Alege o bareta de dimensiune potrivita nevoilor tale

o Porti geanta peste umar – alege o bareta mai scurta. Altfel geanta va ajunge la nivelul soldurilor, creand impresia unor solduri mai late.

o Porti geanta fara sa o atingi, in fata sau in spate – in cazul asta este recomandata o bareta mai lunga.

o Porti geanta diagonal in fata – opteaza pentru o bareta mai lunga. Accentul se va pune pe bust in acest caz.

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș