Ghid de cumpărare: Saboți medicali

Ghid de cumpărare: Saboți medicali

Creați inițial pentru personalul din domeniul sanitar, pentru medici, asistenți sau farmaciști, saboții medicali au câștigat rapid adepți și din alte domenii și meserii datorită multitudinii de avantaje pe care le prezintă. Te regăsești în situația de a petrece zilnic ore în șir în picioare sau doar iți dorești să deții și tu o pereche de saboți medicali renumiți pentru confortul lor? Atunci iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști despre saboții medicali înainte de a porni la cumpărături.

Avantajele papucilor medicali

O pereche calitativă și bună de pantofi te va ajuta să iți menții picioarele și coloana sănătoase și să treci prin orele petrecute în picioare fără dureri, amorțeli sau alte disconforturi ce iți pot afecta randamentul zilnic.

-Saboții medicali au fost creați special pentru a oferi piciorului o postura firească, sănătoasă și comodă. Datorită formei acestora și a tălpii ortopedice, piciorul va sta toată ziua într-o poziție naturală. Astfel circulația periferică este îmbunătățită, iar durerile de coloană, de șolduri, de glezna și de degete sunt diminuate, chiar eliminate.

-Piciorul intră în ei ușor și rapid, fără a fi nevoie să te ajuți de mâini pentru a îi încălța. 

-Modelul de perforații al saboților medicinali are la bază considerente ce țin de igienă și sănătate, abia apoi de design. Datorită perforațiilor piciorul poate să respire, iar astfel nu mai este favorizată apariția microbilor. 

-Strâns legat de igienă trebuie specificat faptul că saboții, datorită materialului pe care îl au sunt extrem de ușor de întreținut, spălat și igienizat. Acest lucru este esențial dacă jobul tău este în mediul sanitar sau alimentar.

-Din punct de vedere al siguranței, saboții medicali sunt exact ceea ce ai nevoie. Contribuie la un echilibru bun, au talpă antiaderenta, iar piciorul stă bine fixat în ei.

În plus față de toate acestea, saboții medicali încep să devină din ce în ce mai variați și din punct de vedere al culorilor sau modelelor. Dacă până acum saboții albi sau bleumarin erau cei mai întâlniți, în categoria de papuci medicali de damă de la UrbanShoes, de exemplu, vei găsi o mulțime de modele în nuanțe vesele sau cu modele înflorate. 

Diferentele dintre saboți și saboți medicali

Chiar dacă poartă denumirea de saboți, cei casual se diferențiază de cei medicali din mai multe puncte de vedere din sfera designului, dar și din cea a utilității.

-Din punct de vedere al aspectului, saboții medicinali păstrează o linie clasică în vreme ce saboții casual pot oferi un toc mai înalt și material fără perforații. În plus, dacă saboții medicinali vor fi întotdeauna cu vârful închis, în cazul saboților casual vei găsi și modele cu vârful deschis.

-Saboții medicali sunt confecționați din piele naturală, ecologică sau din material cauciucat tratat pentru a facilita curățarea și igienizarea acestora. Pe de altă parte însă, saboții casual pot fi confecționați și din piele întoarsă sau alte tipuri de materiale moi.

-Fără îndoială saboții casual sunt unele dintre cele mai confortabile încălțări. Saboții medicinali însă, prin talpa ortopedică, interiorul ce masează talpa piciorului, materialele calitative și ușoare și faptul că nu prezintă catarame sunt și mai comozi comparativ cu cei casual.

Tipuri de saboți damă din piele naturală

Sunt atât de comozi și piciorul stă atât de natural într-o încălțăminte de genul sabotului, încât este de înțeles de ce designerii au ales să creeze saboți astfel încât să răspundă cât mai multor ocazii și preferințe.

-Saboții eleganți, cu toc, se vor putea purta la o ținută mai elegantă, la un restaurant seara sau chiar la o întălnire de afaceri mai pretențioasă, datorită  tocului micuț și gros, pătrat sau oblic. 

-Saboții cu talpă ortopedică, ce pot fi purtați zi de zi, la cumpărături, la cafenea sau în parc vor avea grijă ca picioarele tale să fie mereu confortabile, iar plimbările să fie mereu relaxante și fără dureri. 

-În ceea ce privește materialul din care sunt realizați, saboții de damă din piele naturală se vor afla întotdeauna în topul preferințelor. Asta deoarece materialul de calitate este unul dintre motivele pentru care saboții sunt atât de plăcuți purtărilor. 

-Modelele saboților casual sunt extrem de variate, de la piele uni în toate nuanțele dorite până la piele perforată, cu fundițe, capse sau printuri deosebite. Astfel, aceștia pot fi purtați la ținute mai elegante, dar și la jeanși sau rochii de vară.

Iți dorești confort și o postură corectă și sănătoasă a întregului corp indiferent dacă ai de stat ore întregi în picioare sau dacă vrei să ai parte de plimbări fără dureri de picioare? În acest caz saboții, fie ei medicinali fie casual sunt varianta potrivită pentru tine. Iar acum că știi diferențele dintre aceste două modele, dar și cât de bine se potrivesc în cele mai întâlnite ocazii, poți porni în căutarea perechii de saboți ideale pentru tine!

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș