Ghid de cumpărare: Pantofi casual pentru bărbați

Ghid de cumpărare: Pantofi casual pentru bărbați

Te-ai întrebat adesea de ce trebuie să acorzi o atenție aparte încălțărilor pe care le porți? Deoarece pantofii sunt acele articolele vestimentare care finisează întregul look al bărbatului, fiind piesa decisivă ce înclină balanța către o apariție reușită sau nu. Iată câteva criterii pe care te poți baza pentru a iți cumpăra pantofii care iți vor oferi un aspect perfect.

Tipuri de pantofi casual pentru bărbați

Categoria pantofilor casual pentru bărbați este extrem de largă și include o mulțime de modele de încălțăminte. În principal, dacă nu discutăm despre pantofii eleganți de costum sau de adidașii cu talpă pentru alergat sau specifici unui sport anume, majoritatea modelelor de încălțăminte bărbătești pot fi încadrate în stilul casual. Aflați la granița dintre elegant și sport, pantofii casual pentru barbatise disting prin comfortabilitate, lejeritate și simplitate.

- Mocasinii sunt pantofii casual considerați un must-have în garderoba unui bărbat ce vrea să se simtă confortabil și să aibă și o prezență distinsă. 

- Sneakersii, tenișii sau chiar și adidașii cu linii fine sunt acele tipuri de încălțări care, chiar dacă poartă denumirea de pantof sport, se pot purta fără probleme la o ținută casual.

- Espadrilele sunt preferatele sezonului cald atunci când vine vorba de încălțăminte casual. Create din materiale de înaltă calitate, pot fi purtate fără șosete, lăsând astfel pielea piciorului să respire natural.

- Pantofii Oxford se situează la limita pantofilor casual spre eleganți, fiind cei mai ușor de accesorizat cu ținute elegante. Purtați de bărbați la evenimente importante sau la birou, pantofii Oxfrod iți oferă un aspect sofisticat. 

Din punct de vedere al sistemului de închidere, există o gamă variată de pantofi casual bărbătești ce adoptă stilul slip-ons, recunoscut ușor prin faptul că nu au siret. Datorită aspectului impecabil pe care îl oferă acest sistem, este de înțeles de ce o mulțime de bărbați preferă acest tip de încălțăminte. Indiferent însă care sunt pantofii pe care îi cauți, în categoria de pantofi pentru bărbați de la UrbanShoes iți poți găsi perechea casual favorită atât în stilul slip-on cât și cu șireturi. 

Cele mai întâlnite culori și modele

Ai avea tendința să crezi că din punct de vedere al coloritului și al modelelor, pantofii casual bărbătești pot fi monotoni, însă este o percepție eronată. Chiar dacă nu se întâlnesc adesea pantofi bărbătești extrem de colorați, aceștia oferă totuși o gamă variată de culori și modele astfel încât să răspundă tuturor preferințelor. 

- Pantofii casual de culoare neagră sau în diferite nuanțe de maro sunt, fără îndoială, cei mai des întâlniți. Aceștia se asortează cu o mulțime de ținute, de la cele elegante de birou și până la cele casual pe care le alegi pentru o seară cu prietenii în pub.

- Pantofii casual albaștri pentru bărbați sunt de asemenea în topul preferințelor domnilor. Cea mai întâlnită nuanță este cea bleumarin, care arată extraordinar pe pantofii de piele naturală sau sintetică. Pentru pielea întoarsă folosită adesea pentru mocasini, se optează uneori pentru o nuanță mai deschisă de albastru, care completează extraordinar o ținută casual din pantaloni de in cu o cămașă lejeră, oferindu-ți un aer parcă desprins din filmele italienești. 

- Griul este o altă nuanță care arată minunat pe pantofii casual bărbătești. Merge purtat atât pe piele naturală, piele întoarsă sau și pe material sintetic și oferă pantofilor, în funcție de intensitatea culorii, de la un aspect relaxant până la unul serios și profesional. 

Avantajele pantofilor casual din piele naturală

Pielea naturală este, fără îndoială, de o calitate superioară față de alte materiale sintetice și oferă, pe lângă acest aspect, o mulțime de alte avantaje.

- Rezistența deosebită pe care o oferă pielea naturală este un adevărat atuu. Faptul că o pereche de încălțări din piele poate rezista ani la rând face din aceasta o piesă vestimentară în care merită cu adevărat să investești.

- Pielea naturală oferă piciorului confort și îl ajută să respire în mod natural. De aceea, în pantofii de piele naturală piciorul transpiră mai puțin, prezintă mai puține dureri, iar riscul aparitieibataturilor sau monturilor scade considerabil.

- Spre deosebire de imitația de piele sau materialul textil, care odată stricate nu se mai pot repara, pielea naturală este foarte ușor de recondiționat. Zgârieturile, cusăturile desfăcute, pielea sifonată sau decolorată sunt foarte ușor de reparat într-un centru specializat.

- În ceea ce privește întreținerea ei, este chiar ușor să păstrezi o pereche de pantofi ca noua mulți ani. Curățați cu un material moale  sau cu o perie, iar apoi lustruiți, unde este cazul, cu produse destinate si depozitați în cutii speciale, departe de umezeală și razele soarelui, te vei putea bucura de pantofii tăi mulți ani. 

Astfel, pantofii casual din materiale de înaltă calitate, trebuie văzuți că acei pantofi care nu se vor demoda niciodată și care vor finisa un look sofisticat, degajat și masculin în timp ce iți vor oferi doză necesară de confort. 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș