Ghid de alegere ghete pentru bărbați

Ghid de alegere ghete pentru bărbați

Încălțămintea este un lucru foarte important în viețile noastre de zi cu zi. Cu toate că acest lucru pare intuitiv, muți oameni nu își dau seama de asta decât atunci când este prea târziu. Calitatea încălțărilor ne poate afecta confortul, libertatea de mișcare și chiar sănătatea pe termen lung. Din acest motiv, este foarte important să alegi încălțăminte adecvată sezonului, potrivită nevoilor tale, dar care să respecte anumite standarde de calitate. 

Cum alegi ghete de calitate pentru bărbați?

Este cunoscut faptul că bărbații apreciază în mod deosebit calitatea produselor pe care le folosesc. Acest lucru se aplică și în cazul încălțărilor, cu precădere în cazul celor de iarnă sau cele pe care le folosesc pentru a practica diferite sporturi. 

Dacă ești în căutarea unor ghete bărbați din piele naturală, dar nu știi ce indicatori de calitate să ai în vedere, iată câteva sugestii:

- Alege un model din piele naturală. Pielea naturală se mulează pe picior și îți oferă un plus de confort. În plus, este mult mai rezistentă în timp și nu se degradează după purtări repetate. Dacă alegi o pereche de ghete îmblănite, te vei bucura și de confort termic ridicat, oferind totodată o bună ventilare picioarelor.

- Analizează cu atenție cusăturile. Dacă ghetele sunt formate din mai multe bucăți de material cusute între ele, există riscul ca acestea să se desprindă în timp. Astfel, este indicat să alegi un model cu cât mai puține cusături. Dacă totuși acest lucru nu este posibil, studiază cu atenție îmbinările și observă dacă sunt bine realizate.

-Testează talpa ghetelor. Pentru a observa dacă o talpă este de calitate, este necesar o îndoi. Dacă aceasta este moale și flexibilă, cu siguranță este de calitate și îți va asigura confortul de care ai nevoie în activitatea zilnică. În schimb, dacă este rigidă și trebuie să exerciți o presiune suplimentară pentru a o putea îndoi, nu este un semn bun. Cel mai probabil aceasta va deveni casantă la temperaturi scăzute și se va rupe în timp ce vei purta încălțările.

-Testează fermoarul. Dacă ghetele pe care le alegi sunt prevăzute cu fermoar, ca sistem de închidere, este necesar să îl testezi de câteva ori înainte de a lua decizia de cumpărare. Dacă acesta culisează fără probleme după mai multe încercări, nu există riscul să aibă vreun defect.

Modele de bocanci pentru bărbați

Pragmatici și pregătiți pentru orice situație, bărbații vor căuta întotdeauna încălțăminte care să le ofere protecție și confort timp îndelungat. Printre tipurile de încălțări pe care aceștia le preferă se numără și bocancii. Din varietatea de modele existente pe piață, îți vom prezenta cele mai apreciate 3 tipuri de bocanci pentru bărbați:

1.Modelul Army – acești bocanci se aseamănă celor purtați de trupele armate la uniformă, de unde le provine și denumirea. Sunt clasici și destul de simpli, cu un carâmb înalt și talpă solidă. Conform tendințelor din moda actuală, acești bocanci se poartă cu pantaloni Cargo și jachetă.

2.Modelul casual -  bocancii în stil casual sunt cei mai îndrăgiți de către reprezentanții sexului puternic. Acest lucru se datorează faptului că pot fi asortați cu ușurință ținutelor de zi cu zi și pot fi purtați la nenumărate ocazii. Modelul acesta este simplu, îmbracă foarte frumos piciorul și nu are deloc un aspect voluminos. Tipul acesta de bocanci se aseamănă foarte mult cu clasicele ghete, însă talpa este mai groasă, iar carâmbul este mai înalt.

3.Modelul sport – acești bocanci sunt destinați călătoriilor pe munte sau activităților desfășurate în aer liber pe timpul iernii. Sunt special concepuți cu o talpă antiderapantă și groasă. Cel mai adesea sunt confecționați din materiale impermeabile și termoizolante. Deși sunt voluminoși, acești bocanci sunt foarte confortabili și practici.

Criterii de care sa ții cont când alegi încălțămintea de iarnă

Dacă pentru unele produse se mai poate trece cu vederea calitatea precară, în mod cert încălțămintea de iarnă pentru bărbați trebuie să atingă standarde înalte de calitate. Pe lângă culoare și model, este necesar să iei în considerare și modul în care a fost fabricată încălțămintea destinată temperaturilor scăzute. Pentru a te asigura că faci întotdeauna alegerea perfectă, trebuie să ții cont de următoarele criterii:

Optează pentru încălțăminte impermeabilă. Știm cu toții cât de inconfortabil este să te uzi la picioare când plouă sau ninge afară. Ei bine, trebuie să fii prevăzător în ceea ce privește iarna și să te pregătești cu ghete sau bocanci impermeabili. 

Alege un model îmblănit. Protecția termică este poate cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi încălțările pentru iarnă. Este recomandat să te orientezi către un model îmblănit, ideal ar fi chiar cu blană naturală de miel.

Caută încălțări mai înalte de gleznă. Tot din același considerent al confortului termic, este indicat să porți încălțăminte cu un carâmb care să îmbrace glezna. Nu uita! Expunerea îndelungată la frig a articulațiilor gleznei îți poate cauza probleme de sănătate.

Cumpără încălțăminte cu talpă antiderapantă. Pentru a evita un posibil accident cauzat de alunecarea pe gheață, pe timpul iernii, este recomandat să porți doar ghete și bocanci cu talpă antiderapantă.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș