Ghid de alegere a pantofilor potriviți pentru picioare late

Ghid de alegere a pantofilor potriviți pentru picioare late

La achiziționarea unei noi perechi de pantofi pot apărea probleme cu lățimea piciorului, deși mărimea este corectă conform ghidurilorDe multe ori, cumpărătorii ignoră acest aspect la prima probă în magazin, dar ajung să se confrunte cu probleme mai tărziu când încearcă să folosească noua încălțăminte. O încălțăminte nepotrivită lățimii piciorului provoacă nu doar disconfort, ci în timp duce la probleme mai grave – de la răni, la bătături, la deformarea piciorului.

Dacă ai senzația că încălțămintea te strânge lateral, probabil că ai piciorul mai lat. Sunt multiple motive pentru o lățime mai mare a piciorului. Cauzele variază: pot fi genetice, pot fi legate de vârstă – deoarece ligamentele și tendoanele se lățesc în timp, pot avea legătură cu diverse deformări are piciorului, cum ar fi monturile, sau pot apărea pe perioada sarcinii, când hormonul relaxin provoacă o slăbire a ligamentelor și tendoanelor din picioare.

Oricare ar fi motivul, dacă simți că încălțămintea te strânge lateral e momentul să iei în considerare acest aspect pentru următoarele cumpărături. Până la urma e vorba nu doar de confortul pe care îl ratezi, dar, mai important, trebuie să eviți problemele de sănătate pe care le poți dezvolta în timp.

Ghidul de mai jos te va ajuta cu înțelegerea importanței alegerii încălțămintei adecvate pentru picioare late.

 

 

 

Cum să iți măsori lățimea picioarelor

Prima întrebare pe care trebuie să ți-o adresezi este – într-adevăr am piciorul lat? Poate sunt de lățime medie și totuși calapodul acestei perechi de pantofi îmi creează probleme. Sau poate am tendința de retenție a apei pe parcursul zilei și ar trebui să vizitez un medic pentru o discuție.

Înainte de a-ți măsură lățimea picioarelor ar fi recomandat să eviți excesul de sare câteva zile. În plus, cel mai bun moment pentru operația de măsurare este dimineața, înainte că activitățile zilnice să iți umfle picioarele.

Iți poți măsură lățimea piciorului în anumite magazine de specialitate, dar dacă dorești să o faci acasă urmează acești pași:

·         În primul rând, pune-ți o pereche de șosete în picioare

·         Pune două foi albe pe podea și lipește-le pentru stabilitate

·         Așează-te cu picioarele pe aceste foi

·         Trasează-ți conturul pentru fiecare picior, deoarece unul poate fi mai lat (în general dreptul în cazul dreptacilor)

·         Măsoară porțiunea cea mai lată din conturul trasat, folosind o riglă sau o bandă moale de măsurat

Verifică rezultatul cu ghidurile de mărimi online dedicate.

Probleme pe care ți le poate provoca încălțămintea neadecvată

Ai aflat acum că într-adevăr ai piciorul lat. Acum te întrebi probabil la ce probleme te poate expune o încălțăminte neadecvată?

Iată câteva dintre ele:

·         Disconfort, răni și bășici

·         Monturi – monturile pot duce în timp la o deformare permanentă, degetul mare având tendința să se întoarcă către cel de-al doilea deget de la picior. Disconfortul, durerea și umflarea zonei vor fi extrem de neplăcute

·         Bătături – acestea apar în urma frecării anumitor zone din picior cu încălțămintea prea strâmtă

·         Degete încrucișate – când pantofii sunt extremi de strâmți, această problemă foarte deranjantă poate apărea și se poate permanentiza fără încălțăminte adecvată

·         Curbarea degetelor – în loc de poziția normală, degetele pot ajunge să se curbeze excesiv spre interior

Cum să alegi încălțămintea potrivită dacă ai piciorul lat

·         Încearcă variante de pantofi în stil vintage, majoritatea sunt adecvate pentru picioare mai late

În principal, încălțămintea cu șireturi este versatilă și se pretează la acest tip de probleme.

Stilurile Brogue și Oxford sunt ideale pentru persoanele cu picioarele mai late. Există și opțiuni uni-sex din aceste stiluri pe care le poți explora.

·         În cazul doamnelor, sunt recomandate sandalele sau pantofii cu baretă

Însă, modelele cu multe șireturi nu se potrivesc acestui tip de picior. Evită-le pe cât posibil, aspectul nu va fi ideal.

·         Caută modele de încălțăminte cu barete ajustabile, pe care le vei putea lărgi sau strânge după nevoie. O altă variantă o reprezintă pantofii cu elemente din bandă elastică, care se vor mula natural pe forma piciorului tău.

·         Evită pantofii cu vârf ascuțit, iți vor strânge partea din față a piciorului. În principiu, când probezi încălțăminte, se recomandă să te asiguri că ai spațiu de aproximativ 1 - 1.2 cm în lateralul degetelor de la picioare ca să eviți probleme ulterioare.

·         Caută variante de încalțăminte cu bot rotund, vor fi mult mai potrivite pentru nevoile tale.

·         Alege tipuri de piele cu textură cât mai moale

Pielea cu finisaj dur, cum ar fi pantofii lăcuiți nu permit întinderea pantofului prin purtare. 

Însă există tipuri de piele moale, ideală pentru picioarele late.

În special, pantofii din piele intoarsă sunt  recomandați în aceste cazuri.

·         Optează pentru pantofi cu talpa lată. În tandem cu partea superioară a pantofului care trebuie să fie din piele moale, vei avea un grad sporit de echilibru și confort.

·         În cazul doamnelor sunt recomandați pantofii cu toc lat, în loc de cei cu toc cui.

 

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș