Cum să îți asortezi costumul cu pantofi eleganți?

Cum să îți asortezi costumul cu pantofi eleganți?

O ținută elegantă atrage întotdeauna atenția privitorilor, mai ales atunci când articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte alese sunt de calitate și au un aspect rafinat. În cazul bărbaților, costumul este singura opțiune pentru orice eveniment important, alături de o pereche de pantofi eleganți și o atitudine adecvată. 

Totuși, mulți bărbați au dileme atunci când trebuie să asorteze costumul cu pantofii și uneori nu fac tocmai cea mai bună alegere. De multe ori, optează pentru o pereche de pantofi casual pentru bărbați, care se potrivesc mai cu seamă la o ținută de zi cu zi, decât la una elegantă. Dacă și tu te afli în această categorie, în cadrul acestui articol vei descoperi combinațiile de culori care funcționează în relația vestimentație – încălțăminte, dar și cele mai importante aspecte de care trebuie să ți cont înainte de a face o achiziție. 

1.Pantofii potriviți pentru costumul negru 

Cea mai sigură variantă în materie de pantofi atunci când ai un costum negru sunt, bineînțeles, pantofii în aceeași culoare. Poate ai văzut și combinația costum negru – pantofi maro, dar află că din punct de vedere cromatic, este total nepotrivită. O opțiune ceva mai îndrăzneață ar fi pantofii gri.

2.Pantofii potriviți pentru costumul bleumarin

Această nuanță de costum este tot mai populară, în special în rândul tinerilor. Pantofii cei mai potriviți sunt cei maro, căci împreună formează contrastul ideal. Ferește-te de pantofii negri, deoarece nu se potrivesc. 

Sursă: https://ro.pinterest.com/pin/39758409197704507/ 

3.Pantofii potriviți pentru costumul gri

Griul este o culoare neutră ce oferă opțiuni multiple când vine vorba de combinații. Un costum gri deschis poate fi combinat cu o pereche de pantofi eleganți negri, în timp ce, o nuanță mai închisă a unui costum gri, se potrivește de minune cu pantofi maro deschis. 

4.Pantofii potriviți pentru costumul maro

Deși nu este printre cele mai populare variate de costum, ar fi bine să ai câteva informații cu privire la combinațiile potrivite. Așadar, dacă totuși alegi pentru următorul eveniment un costum maro, asortează-l cu o pereche de pantofi în aceeași nuanță sau, dacă ești o fire mai îndrăzneață, optează o pereche de pantofi eleganți bleumarin / albaștri. Ferește-te de combinația costum maro – pantofi negri. 

5.Pantofii potriviți pentru costumul bej

În cazul acestei nuanțe de costum, poți opta pentru pantofi negri sau bleumarin. Ambele variante creează contrast, prin urmare sunt combinații reușite. 

Criterii de care trebuie sa ții cont când alegi pantofii eleganți

Odată aleasă combinația favorită, nu-ți rămâne decât să achiziționezi perechea de pantofi potrivită. Iată de ce trebuie să ți cont înainte de a alege o pereche de pantofi eleganți:

Calitatea pantofilor. Încălțămintea de calitate este ușor de remarcat, iar când dorești să o incluzi într-o ținută elegantă, cu atât mai mult ar trebui să ți cont de acest aspect. Optează pentru o pereche de pantofi eleganți din piele naturală de la UrbanShoes și bucură-te mulți ani de rezistența acestora. 

Confortul pe care îl oferă. Este important să achiziționezi mărimea potrivită pentru a te simți confortabil în ceea ce porți. De asemenea, pantofii trebuie să fie pliabili după forma piciorului și ușor flexibili, pentru a oferi comoditate în timpului mersului. 

Alte modele de pantofi casual pentru bărbați

Atunci când nu este vorba despre un eveniment important, bărbații pot opta pentru alte modele de pantofi. Cei casual, care se potrivesc ținutelor de zi cu zi, sunt una dintre opțiuni. Pantofii casual se potrivesc cu articole de îmbrăcăminte în același stil, iar ținuta per ansamblu poate fi purtată la job, în cadrul unei întâlniri sau la un eveniment caritabil.

Sursă: https://www.facebook.com/Urbanshoestore/photos/3866656280029027

Pantofii sport din piele naturală sunt o variantă des întâlnită, pentru că îmbină cu succes confortul cu o ușoară eleganță. Se poartă de obicei cu ținute street și casual, dar moda actuală permite combinarea acestor pantofi chiar și cu o ținută sport. 

Mocasinii sunt o alternativă potrivită de încălțăminte de vară sau primăvară, ce pot lua cu ușurință locul pantofilor sport sau a sandalelor. Se asortează bine cu pantaloni chino, blugi sau cu pantaloni de stofa, tricouri polo, cămăși și sacouri din pânză. Astfel de ținute pot fi purtate în viața de zi cu zi la birou sau în oraș, la întâlnirile cu prietenii. Dacă îți surâde ideea unei astfel de ținute, în categoria mocasini bărbați UrbanShoes găsești diverse modele și nuanțe, din piele naturală, de cea mai bună calitate. 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș