Cum să iți asortezi cizmele perfecte pentru tine

Cum să iți asortezi cizmele perfecte pentru tine

Sezonul rece aduce cu sine o listă specifică de variante de încălțăminte, adecvate atât pentru aspectele lor funcționale, dar și apreciabile pentru aspectul estetic. Fără niciun dubiu, de la ghete, la botine damă din piele naturală, la alte forme de încălțăminte impermeabilă, cizmele de damă sunt întotdeauna o variantă emblematică de a combina funcționalul cu eleganța. 

Cizmele de iarnă din piele naturală vin cu avantaje în plus față de ghete sau botine – iți acoperă gambele, asigurandu-ți un plus de confort termic necesar pe parcursul unei zile încărcate de lapoviță și ninsoare. Dincolo de aspectul lor funcțional, e greu de negat nota de eleganță sau sofisticare pe care o pot aduce în funcție de modelul ales.

Decizia de a alege o pereche de cizme în detrimentul unor botine, poate fi uneori dificilă. Botinele damă au farmecul lor personal și se pretează la o serie de ținute vestimentare ideale pentru sezonul rece. Însă, nu trebuie să uiți că cizmele pot fi atât cea mai funcțională variantă de încălțăminte pe parcursul unei ierni grele, cât și cea mai elegantă formă de exprimare a simțului estetic în ținuta din anotimpul rece.

Cu toate acestea, poate fi dificil câteodată să tragi o linie clară între achiziționarea și purtarea acestui tip de încălțăminte urmând regulile de bun gust ale unei vestimentații armonioase. În continuarea acestui articol, vom încerca să iți prezentăm o serie de reguli care te vor ajuta în alegerea tipului de cizme dorite, precum și în armonizarea lor cu restul ținutei.

 

Cum să alegi și să porți cizmele potrivite pentru tine 

• Armonizează culorile cu ținuta completă

Cizmele sub genunchi sau deasupra genunchilor aduc o estetică cu tentă sexy. Pentru a crea armonie cu restul ținutei și a evita un ansamblu care poate denota prost gust, trebuie să te asiguri că alegi culori și tonuri discrete. Cele mai bune variante de culori pentru acest tip de încălțăminte trebuie să fie neutre: negru, maro sau bej, fiind recomandate pentru un aspect cât mai armonios.

 • Mergi pe variante uni

 Deoarece cizmele ocupă o porțiune semnificativă din ținuta vestimentară, este recomandat să alegi modele cu versiuni uni. Încălțămintea va ieși oricum în evidență și va crea un aspect elegant prin simplitatea modelului.

În plus, o variantă uni te va asigura că forma gambei iese în evidență, silueta piciorului devenind punctul principal de atracție vizuală.

 • Afișează puțină piele

 Cizmele pe care le-ai achiziționat, fie că sunt sub sau peste genunchi, trebuie să fie complimentate de afișarea unei porțiuni minimale de piele. Dacă cizma este sub genunchi, o poți asorta cu o fustă mai scurtă, care lasă genunchii și un pic de coapse la vedere. Sau dacă mergi pe o variantă de cizme peste genunchi, asigură-te că vei compensa cu un decolteu mai generos și poate o bluză cu mâneci trei sferturi.

 • Alege materialul potrivit pentru acest tip de încălțăminte îndrăzneață

 Pentru a atenua ușor efectul vizual puternic al cizmelor, poți opta pentru variante de materiale discrete, cum ar fi pielea mată, pielea întoarsă sau catifeaua. Aspectul final va fi mai discret, iar încălțămintea se va preta la fel de bine și pentru activitățile din timpul zilei, precum și pentru ieșirile de seară.

 • Alege cizmele potrivite proporțiilor tale

 Dacă ai o siluetă subțire, o combinație de cizme cu blugi va fi ideală pentru a crea impresia unei ținute mai sifilide. În cazul în care ai câteva kilograme în plus, soluția ideală este să asortezi cizmele cu fuste sau rochii, care iți vor scoate în evidență punctele forte.

 • Incearcă cizme înalte cu blugi stretch

 Dacă ești fericită posesoare a unei siluete de invidiat, poți combina o pereche de cizme cu toc înalt cu o pereche de blugi stretch. Efectul estetic va fi de impact, deoarece cizmele cu toc înalt sunt concepute pentru a subția gleznele.

 Ce să eviți când vine vorba de cizme

 • Evită culorile stridente

 Cizmele în sine sunt un tip de încălțăminte foarte atractiv, mai ales când se prezintă în culori neutre. Dacă achiziționezi o pereche de cizme în culori stridente, tot ceea ce vei face e să atragi întreaga atenție către încălțăminte, distrugând armonia complexului vestimentar. Altfel spus, cizmele vor deveni punctul principal de atracție în locul tău. 

• Ferește-te de modelele sau printurile complicate

 Modelele sau printurile cu multe elemente vor distrage atenția de la forma gambei, anulând avantajul estetic adus de acest tip de încălțăminte. Evită să faci astfel de achiziții, deoarece scopul tău este să creezi imaginea unei siluete armonioase.

 • Tachinează afișând doar puțină piele

 Conform regulilor de bază în modă, niciodată nu trebuie să afișezi piele în exces. Scopul tău e doar de a prezenta o sugestie și a tachina ușor audiența. Prin urmare, când vine vorba de cizme, e bine să te asiguri că nu vei combina o cizmă înaltă cu o fusta extrem de scurtă sau o cizmă sub genunchi cu un decolteu exagerat. De exemplu, se recomandă că între cizmele până la genunchi și o fustă sau o rochie să lași o distanță maximă de 15 cm.

 • Ferește-te de materiale cu aspect strident

 Cizmele își au locul favorit în garderobă pentru că iți accentuează în mod plăcut silueta și calitățile proprii. Dacă optezi pentru materiale lucioase sau împodobite cu elemente strălucitoare, vei obține un rezultat neplăcut, mai puternic chiar decât alegerea unei culori stridente.

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș