Cum să asortezi pantofii cu ținuta

Cum să asortezi pantofii cu ținuta

Se spune că la prima întâlnire cu o nouă persoană, prima impresie se formează pe baza ținutei. Aceasta trebuie să fie adecvată pentru ocazie, însă și armonioasă. Una din problemele frecvente pe care le întâlnim este cum să asortăm îmbrăcămintea cu accesoriile, pentru a evita o notă discordantă. Iar cel mai important accesoriu îl reprezintă, bineînțeles, pantofii. O pereche de pantofi de calitate poate îmbunătăți aspectul întregii ținute.

Alegerea pantofilor potriviți pentru ținută poate părea o adevărată corvoadă de multe ori. Tocmai ți-ai cumpărat o rochie nouă sau un costum care te încântă și primul gând este – oare am pantofi potriviți sau va trebui să cumpăr o pereche nouă?

Poți lua însă această decizie ușor, urmând câteva reguli standard pentru a-ți asorta corect pantofii cu vestimentația. Urmând pașii de mai jos, iți poți crea ținuta perfectă fără mari bătăi de cap.

Cum să alegi pantofii de damă potriviți pentru ținuta ta

  •   Evită capcana aceleiași nuanțe de culori

Foarte des varianta cea mai ușoară la care te gândești este să asortezi o rochie cu pantofi de fix aceeași culoare. Însă, de multe ori aceeași culoare iți va dezavantaja aspectul,  creând o ținută monotonă. În loc de expresivitate, imaginea ta devine fadă. Mai degrabă alege pantofi care complimentează vestimentația prin stilul lor.

  •      Alege pantofi în altă nuanță decât restul vestimentației

Această regulă este simplu de urmat. Nu cazi nici în capcana menționată anterior și este destul de ușor să alegi cum asortezi îmbrăcămintea cu pantofii și alte accesorii. De exemplu, dacă porți o rochie roz pal, alege o pereche de pantofi în nuanță magenta.

  •       Alege o singură piesă cu imprimeu puternic

În cazul în care orice piesă din ținuta ta are model print animal sau alt tip de imprimeu puternic, nu mai adăuga înca una. Vrei să fii expresivă, dar să fii și tu vizibilă dincolo de ținuta ta. Dacă alegi azi să porți o pereche de pantofi Oxford damă, asigură-te că restul ținutei conține piese uni sau cu modele foarte subtile.

  •       Nu uita de regula celor 3 culori

Aceasta este o regulă de bază – îmbrăcămintea, cizmele din piele și restul accesoriilor nu trebuie să includă mai mult de 3 culori. Regula asta te va ajuta să nu faci o greșeală majoră când vine vorba de culorile alese. Sunt cazuri rare în care femeile din lumea modei pot crea o combinație vestimentară curajoasă, dar armonioasă, introducând mai multe culori în ținută, dar acestea sunt excepții.

  •      Alege pantofi cu toc de marime adecvată

Bineințeles, pantofii cu tocuri înalte sunt varianta cea mai elegantă de încălțăminte feminină. Însă, aceștia sunt potriviți pentru ocazii formale sau ocazii speciale, și trebuie aleși atunci când complimentează stilul vestimentar. De exemplu, o pereche de pantaloni scurți asortată cu pantofi cu toc înalt este o alegere neindicată, putând sugera prost gust. Pantalonii scurți se pretează bine cu sandale sau pantofi casual cu toc.

 Cum să potrivești pantofii de bărbați cu vestimentația aleasă

  •         Pantofii clasici în stil casual salvează orice ținută

O pereche de pantofi clasici în stil casual se pretează la orice tip de ținută și ocazie. Ai nevoie de pantofi în culorile negru, albastru și alb, și poți fii sigur că ai colecția de bază necesară pentru orice ținută. Bineînțeles, o pereche de teniși sau pantofi sport din piele naturală vor fi ideali pentru ocazii casual, dar asta doar dacă dorești să iți completezi colecția și cu alte stiluri. Același lucru se poate spune despre o pereche de pantofi elegantă, pe culorile negru sau maro, care vor fi ideali pentru ocazii formale. Însă în absența acestor variante de stiluri, pantofii clasici în stil casual vor fi întotdeauna adecvați pentru orice tinuta.

  •         Folosește accesorii de aceeași culoare pentru ocaziile formale

Aceasta este o regulă de bază, simplu de urmat când ai de-a face cu o ocazie specială. Este important să alegi aceeași culoare în cazul pantofilor și curelei de piele. Sau, chiar mai mult, poți asorta culoarea încălțămintei și cu cea a curelei din piele a ceasului tău pentru un efect mai puternic.

Însă, la ocaziile informale, nicio grijă – poți uita complet de această regulă. 

  • Asorteaza culoarea pantofilor doar cu una din piesele vestimentare

Nu lua în calcul aspectul complet al unei ținute, imaginea va fi mai confuză. Este mult mai ușor să te gândești ce culori alegi pentru o bluză sau o pereche de pantaloni, după care asortează pantofii doar cu una din piesele vestimentare.  De exemplu dacă alegi o pereche de blugi albaștri și un tricou verde, încălțămintea potrivită ar trebui să fie ori albastră ori verde.

  •       Alege culori care se complimentează reciproc

În cazul în care ești pasionat de culori și colecția ta vestimentară reflectă acest lucru, poți încerca să asociezi piesele din ținută utilizând culori care se complimentează reciproc. Nu vorbim însă de culori complementare. Culorile care se complimentează reciproc nu înseamnă în realitate culori diferite, ci tonuri asemănătoare cu restul ținutei. Dacă ești încântat de culori, ai curajul de a încerca orice variantă care ridică aspectul ținutei!

 

 

 

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș