Cum să alegi o geantă de bărbați asortată ținutei

Cum să alegi o geantă de bărbați asortată ținutei

Piața din ziua de astăzi pune la dispoziția cumpărătorilor o ofertă largă de genți pentru bărbați, pe toate gusturile și pentru toate tipurile de ținute. De la materiale și texturi diferite, la gamă largă de culori și nuanțe disponibile, toate aceste variante pot face procesul de selecție extrem de complicat. Poți opta pentru piele ecologică sau diverse materiale textile, însă  gențile de piele pentru bărbați continuă să reprezinte standardul de aur pentru completarea unei vestimentații de calitate. Pe lângă aspectul inconfundabil, gențile de piele oferă multiple avantaje, de la o durată de viață extinsă, la impermeabilitate, în funcție de tratamentul aplicat pielii. Pentru a te ajuta cu procesul de alegere a unei genți potrivite nevoilor tale, am alcătuit mai jos un ghid de indicații care ar trebui să iți facă viață mai ușoară data viitoare când mergi la cumpărături.

 

Categorii de genți pentru bărbați

Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de genți pentru bărbați de pe piață:

• Geantă sport

Această geantă este companionul ideal pentru  păstrarea echipamentelor și accesoriilor sportive. Dacă ești tipul activ, mergi des la fitness sau iți plac sporturile de sală, acest tip de accesoriu nu trebuie să lipsească din garderoba ta. Geanta sport este o geantă de umăr, potrivită atât ținutelor sport, cât și celor casual.

• Rucsac

Rucsacurile au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani datorită gradului de confort sporit pe care ți-l aduc. Sunt mult mai ușor de purtat decât o geantă pe un singur braț, iar în majoritatea ocaziilor vei uita complet că porți un rucsac în spate. Rucsacurile sunt companionul perfect pentru o ținută casual, o zi obișnuită în oraș, o excursie sau o călătorie într-un city break.

Rucsacurile pot fi asortate cu ținute sport, mai ales când sunt din material textil. Însă la fel de bine, pot da un accent de non-conformism unei ținute mai elegante. Dacă urmărești acest lucru, este recomandat să alegi un rucsac din piele, de culoare neagră, maro sau albastră.

• Geanta tip poștaș

Gențile de tip poștaș au o bază plată și lată, și sunt create pentru a fi cât mai rezistente. Pot fi purtate cu ținute smart-casual și se pretează perfect mediului de birou. Gențile tip postaș transmit o notă mai serioasă și formală, fiind ideale pentru întâlniri de afaceri sau pentru alte tipuri de întâlniri formale.

Ce o să porți de obicei în ele? Documente, documente, documente.

• Borseta de umăr

Acest accesoriu a fost creat cu scopul de a fi cât mai practic și confortabil. Se poate purta pe un umăr sau pe diagonală, și în principiu încap în ea micile necesități indispensabile – de la portofel, la ochelari de soare, la o tabletă, s.a.m.d. Fiind un accesoriu practic, se asortează cel mai bine cu ținute casual (în special în tandem cu o pereche de blugi). 

• Geanta tip polo

Această geantă de umăr este asemănătoare borsetelor, însă este creată din materiale mai rezistente și are un aspect mai elegant. Pe piață vei găsi în general variante din piele, care se asortează la fix cu o ținută smart-casual.

• Geanta de laptop

Acest tip de geantă, creată special pentru transportul laptopului, este produsă din materiale rezistente (piele sau textile), include protecție anti-șoc și are o compartimentalizare specifică. Compartimentul dedicat laptop-ului are pereți mai groși, pentru o protecție sporită. 

Puteți asorta aceasa geantă fie la ținute casual sau ținute formale, în funcție de materialul din care este produsă. De exemplu, o geantă de laptop din piele se poate potrivi fără probleme cu un costum.

 

Ce trebuie să iei în considerare când achiziționezi o geantă de bărbați din piele

Când dorești să achiziționezi o geantă din piele potrivită ție, trebuie să iei în considerare o serie de parametri pentru a face alegerea cea mai bună. 

• Tipul de piele

Pielea bizon este cel mai rezistent tip de piele, ideală pentru o geantă pe care o poți purta cu anii. O poți recunoaște prin aspectul puternic granulat. Este confecționată din piele de vite sau bubaline.

Dacă iți dorești o geantă cu durată lungă de viață, nu doar una pentru un singur trend sezonier, ferește-te de texturile moi de piele. Vor arăta bine o perioadă scurtă de timp, după care vor începe să se degradeze vizibil.

• Procesul de tăbăcire

Tăbăcirea poate fi făcută cu două categorii de substanțe: tăbăcire cu crom și tăbăcire cu substanțe vegetale. În momentul de față, majoritatea pieței este inundată de produse tăbăcite cu crom în tandem cu alte substanțe chimice. Motivul principal este că această substanță chimică reduce procesul la câteva zile, făcând pielea foarte ieftină de produs în cantități mari. Tăbăcirea cu substanțe vegetale, cum ar fi coaja de copac, durează însă luni de zile. Este deci un proces mult mai scump, însă dă rezultate mai de calitate.

Deci dacă iți dorești o geantă cu adevărat de lux, poți alege produsele obținute prin tăbăcire cu substanțe vegetale.

• Accesoriile și finisajele

Fii atent la accesoriile genții pe care o alegi. Pe lângă o compartimentare potrivită nevoilor tale, este bine să te asiguri că fermoarele și cataramele sunt de calitate și nu se vor strica rapid. În plus, finisajele sub forma cusăturilor sunt la fel de importante. Orice probleme cu cusăturile va duce în timp la o degradare rapidă a genții.

• Țara de origine 

Câteva țări din lume au o tradiție lungă în producția pielii de calitate, precum și în procesele de tăbăcire. Dacă ești interesat de acest aspect, asigură-te că vei cumpăra genți produse în Franța, Italia, Anglia și SUA.

• Culoarea 

Alege culoarea genții de piele în funcție de situația în care dorești să o porți. Culorile închise, ca de exemplu gențile din piele maro, negru, albastru, sunt potrivite pentru mediul formal de afaceri. Tonurile deschise, ca de exemplu bej, sunt potrivite pentru situațiile informale.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș