Cum asortăm pantofii în sezonul de primăvară

Cum asortăm pantofii în sezonul de primăvară

Unul dintre cele mai plăcute aspecte ale primăverii este faptul că te poți întoarce la culorile vesele și la materialele plăcute de care iți era așa dor, atât în materie de îmbrăcăminte, cât și în ceea ce privește încălțămintea. Cizmele și botinele sunt înlocuite de o pereche colorată de pantofi casual de damă din piele, iar eșarfa multicoloră ia locul fularului. Cum le asortezi în noul sezon, dar și care sunt tendințele primăverii, află în cele ce urmează. 

Cum asortăm pantofii la întreaga ținută

Vremurile în care era suficient ca pantofii să fie de aceeași culoare cu geanta au apus. Deoarece la ora actuală asortarea pantofilor se face în atâtea moduri, unele mai simple, altele mai sofisticate, încât este aproape imposibil să dai greș.

• În funcție de culoare

Mai mult ca sigur acesta este cel mai important criteriu atunci cănd vine vorba de asortarea pantofilor casual damă . 

Nuanțele neutre nu vor da niciodată greș, indiferent de sezon. Cu toate acestea, primăvara este sezonul nuanțelor îndrăznețe sau cele pastelate, așa că fii curajoasă și alege să le porți în această primăvară. De asemenea, chiar dacă regula spune că albastru cu albastru nu se poartă împreună, nuanțele de albastru, precum turqoise, clasic, heritage merg foarte natural cu jeanși. O altă nuanță care va cuceri și vara 2020 este verde storm, ales pentru naturalețea lui și pentru ușurința cu care poate fi asoratat cu galben, crem sau chiar cu nuanțe metalizate. 

• În funcție de stil

Cu siguranță atunci când îmbraci un trening nu iți vei pune balerini, ci o pereche de pantofi sport. Sau atunci când mergi la birou, vei alege o ținută casual care să meargă perfect cu o pereche de pantofi casual de damă din pele naturală. Acesta este unul dintre cele mai simple aspecte ale asortării, atâta vreme cât respecși stilul vestimentar și îl asortezi cu pantofii, geanta și evenimentul, putem spune că apariția ta va fi una potrivită și reușită.

• În funcție de material

Potrivirea materialelor este o regulă importantă în moda vestimentară. Este normal ca atunci cînd optezi pentru o pereche de pantofi din piele întoarsă, să te îndrepți spre o geantă din același material. Cu toate acestea, tendințele acestei primăveri este de asortare a contrastelor. Astfel, poți purta corect și deosebit pantofii de piele întoarsă împreună cu un accesoriu metalizat, fie el curea, geantă sau imprimeu vestimentar. Totodată, grija în ceea ce privește asortarea materialelor se mai referă și la faptul că în cazul în care te îmbraci cu o rochie de primăvară, cu imprimeu floral, este posibil ca o pereche de cizme să nu fie chiar cea mai corectă alegere din punct de vedere estetic. Optează în schimb pentru o pereche de sneakeri pentru a obține un look tineresc și dezinvolt.

Pantofii și geanta

Una dintre cele mai delicate metode de a purta corect pantofii este sa ii potrivim dupa nuanta si stilul gentii dama din piele. Acest tip de asortare este de obicei ales in cazul unei aparitii elegante, cum ar fi purtarea unei rochii de seara. De asemenea, potrivirea unor pantofi piele damă monocolori cu o geantă ce are aceeași nuanță poate fi cea mai buna soluție atunci când întreaga ținută este multicoloră sau dacă are un imprimeu mai complex.

• Una din regulile ce nu trebuie încălcate este asortarea formelor. Ca urmare, în cazul în care vrei să porți o pereche de pantofi piele damă cu vârf rotund, este obligatoriu ca și geanta să aibe forme rotunjite. 

• În cazul în care geanta are pe ea trei nuanțe, regula spune că poți purta alaturi o pereche de pantofi care au una din culorile de pe geantă. Este chiar o alegere recomandată, fiind o combinație de foarte mult bun gust. De asemenea, aceeași regulă se aplica și în cazul în care pantofii au mai multe nuanțe, iar geanta este uni.

• La o pereche de balerini poți purta atât o geantă micuță, finuță, cât și o geantă masivă. Pe de altă parte, în cazul în care adori încălțămintea sport, aceasta va fi impecabil de asortat alături de un rucsac de damă din piele.

Potrivește pantofii cu restul accesoriilor

Cercei, broșe, brățări, coliere sau chiar eșarfe, te poți juca cu oricare din acestea pentru a le asorta cu încălțămintea pe care o porți. 

- Una dintre aparițiile extrem de curate din punct de vedere estetic este să asortezi cureaua cu pantofii. Regula de aur în ținutele bărbaților este aplicabilă și în cazul femeilor. Indiferent că este vorba de o curelușă fină de pantaloni sau de o curea lată de talie, în cazul în care o asortezi cu pantofii vei obține un efect vizual foarte interesant.

- Un alt aspect plăcut pe care îl poți obține atunci când pantofii sunt pata de culoare a ținutei tale este dacă porți nuanța acestora pe unghii sau pe buze. Spre exemplu, la o ținută all black, o pereche de pantofi roșii sunt și mai bine scoși în evidență dacă și rujul este tot roșu. De asemenea, la o ținută nude, dacă alegi o pereche de pantofi piele dama în nuanțe metalizate, dacă și pe unghii ai o oja în ton, apariția va fi una deosebită.

Pentru a te asigura că ai un look armonios de primăvară și pentru a păși cu dreptul în noul sezon, ține cont de ultimele tendințe, dar și de ceea ce te reprezintă cel mai bine în materie de îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii. 

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș