Ce pantofi să porți când vremea e urâtă

Ce pantofi e indicat să porți când vremea e ploioasă și rece

Vremea ploioasă sau zăpada pot strica semnificativ aspectul și durata de viață a pantofilor. Ca să eviți acest probleme, poți alege încălțăminte proiectată să reziste la vreme urâtă, de la pantofi impermeabili eleganți, adecvați pentru întâlniri de afaceri, la ghete confortabile pentru activitățile din restul zilei.

Încălțămintea pe care o alegi, fie că este vorba de pantofi, ghete, bocanci sau cizme, trebuie să fie impermeabilă și călduroasă. Astfel poți evita să iți uzi șosetele și picioarele, ceea ce poate duce la apariția unor probleme de sănătate, cum ar fi infecțiile micotice neplăcute.

Înainte de a iți prezenta tipurile de pantofi recomandate, iată o serie de beneficii de care te poți bucura dacă alegi încălțăminte rezistentă la intemperii.

Beneficiile pantofilor rezistenți la intemperii

1.      Îți țin picioarele uscate și calde

Când ești în situația neplăcută de a petrece mai multe ore în încălțăminte udă, cresc șansele de a dezvolta infecții micotice. Orice exces de umezeală între degete, crează mediul ideal pentru bacterii și ciuperci. Picioarele ți se pot umfla și amorți, diminuând circulația sângelui la extremități. Rezultatul va fi că vei simți frigul mult mai puternic, expunandu-te la posibile răceli. 

Poți evita aceste probleme și starea de disconfort asociată, alegând o pereche de pantofi impermeabili și călduroși.

2. Eviți formarea bășicilor

Expunerea picioarelor la umezeală pe parcursul mai multor ore duce inevitabil la formarea bășicilor. 

După o baie îndelungată sau o sesiune la piscină,  apa iți înmoaie pielea încrețind-o. Același lucru se întâmplă când circuli în pantofi cu picioarele ude, însă pielea deja moale de pe picioare este supusă frecării constante cu încălțămintea, rezultatul fiind apariția bășicilor.

3. Murdăria nu ajunge în interiorul pantofilor

Încălțămintea impermeabilă rezistentă este finisată cu o peliculă protectiva. Această peliculă nu permite intrarea prafului și murdăriei în interiorul pantofului. Astfel poți circula fără grijă chiar prin zone cu noroi.

4. Nu aluneci pe suprafețe alunecoase

Când vremea este urată, oricât ai fi de atent când mergi sau alergi, nu poți evita suprafețele alunecoase. Ca să nu ai probleme cu alunecările și posibile căzături, este bine să alegi pantofi impermeabili care crează priză, rezistență și tracțiune. Dacă optezi pentru o pereche de pantofi adecvați, vei avea picioarele uscate în încălțăminte, ceea ce crează o priză bună și tracțiune în timpul mersului. Prin urmare, nu trebuie să fii constant atent să nu aleci și cazi.

5. Asiguri un mediu curat și igienic penru picioarele tale

Apa murdară poate cauza o serie de probleme de sănătate, de la infecții micotice, la probleme intestinale, până la simptome de gripă. Bacteriile care intră în pantofii uzi pot duce la oricare din aceste probleme.

6. Te ferești de șocuri electrostatice

Când ți se electrizează puloverul, bluza sau peria sintetică pe care tocmai ai folosit-o, încărcătură electrostatică circulă prin corpul tău până atinge pământul. Rezultatul este o binecunoscuta senzație neplăcută de mini-șoc.

Poți elimina complet această problemă cu ajutorul pantofilor impermeabili, care nu permit circulația încărcăturii către pământ.

Cum să alegi tipul de pantofi pentru vreme urâtă

1. Pantofi din piele impermeabilă

În anotimpul ploios, acești pantofi sunt alegerea ideală pentru ținute office și întâlniri de afaceri. Iți vor oferi atât un aspect elegant, cât și confortul necesar pe parcursul unei zile ploioase.

2. Ghete din piele impermeabilă

Toamna târziu, când deja te confrunți cu burniță, lapoviță și ninsoare, alege ghetele, cu protecția lor ridicată pentru glezne. Acestea au aspect casual office, fiind ideale și pentru birou, dar și pentru restul activităților de pe parcursul zilei. 

În plus, în funcție de model, ținută și mod de purtare, iți pot proteja și partea de jos a pantalonilor împotriva murdăriei. 

3. Cizme din piele impermeabilă

Cizmele sunt alegerea ideală pentru perioadele înzăpezite. Acestea iți vor asigura protecție și căldură până la genunchi, și iți vor feri partea de jos a ținutei de murdărie nedorită.

 Cizmele de damă se pretează penru orice tip de ținută, în funcție de modelul ales. De la casual, la stilul office, la ocaziile speciale, gama este atât de largă încât poate acoperi orice tip de nevoi și gusturi.

4. Alte opțiuni

Mai ai la dispoziție și alte opțiuni, în cazul în care te decizi pentru variante din materiale sintetice. De la galoși la adidași impermeabili, vei găsi o gamă largă pentru selecție.

Însă, produsele din piele continuă să fie cele mai recomandate. Pe lângă aspectul de calitate, acestea oferă protecție sporită pe vremea rea prin confortul și igiena de neinlocuit.

Cum să verifici calitatea încălțămintei pentru vreme urâtă 

1. Verifică grosimea materialului

Pantofii impermeabili au material mai gros, care asigură o etanșare eficientă. Poți verifica grosimea căptușelii apăsând cu degetele în interiorul pantofului.

2. Asigură-te că talpa din cauciuc este proiectată bine

Talpa din cauciuc trebuie să fie mai groasă la călcai și în zona degetelor, o caracteristică specifică pantofilor impermeabili.

3. Inspectează cusăturile 

În cazul încălțămintei impermeabile cu limbă, verifică cusăturile din zona limbii. Acestea ar trebui să fie strânse mai puternic și să se întindă pe toată suprafața limbii, inclusiv în partea de jos, la inserția cu restul pantofului.

4. Probează încălțămintea pentru confort și mărime adecvată

Asigura-te că probezi corect încălțămintea, utilizând șosete de aceeași grosime ca cele pe care le vei purta în anotimpul rece. Astfel te asiguri că mărimea este adecvată pentru sezonul rece și că te vei simți confortabil purtând noua încălțăminte zi de zi.

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș