Alege cureaua de piele ideală pentru bărbați

Alege cureaua de piele ideală pentru bărbați

Cureaua de piele este un accesoriu funcțional, de prea multe ori ignorat pentru valoarea estetică pe care o aduce ținutei per total. Împreună cu încălțămintea, o curea bine aleasă poate avea un impact semnificativ asupra imaginii unui individ, ridicând calitatea întregii vestimentații și adăugând o notă personală întregului ansamblu. 

În cazul vestimentației feminine, cureaua de damă are un loc aparte, fiind folosită într-o varietate de forme, fie pentru a înfrumuseța o rochie cu aspect obișnuit, fie pentru a scoate în evidență formele feminine în tandem cu o fustă sau un pantalon bine ales. 

În garderoba masculină însă, de multe ori cureaua este achiziționată doar ca accesoriu funcțional, ignorandu-i-se importanța în crearea unui ansamblu vestimentar armonios.

Oricare ar fi situația, dacă iți dorești să extragi cât mai multe avantaje funcționale și estetice din purtarea unei curele, dar nu știi ce criterii să iei în considerare, am creat o listă de pași pe care îi poți urmări la achiziționarea acestui accesoriu. 

Care sunt regulile standard pentru alegerea unei curele de bărbați

Iată câteva reguli de bază pentru selecția unei curele potrivite nevoilor tale:

• Când e necesară o curea?

 Această întrebare poate apărea foarte frecvent. Regula de aur stipulează că dacă pantalonii tăi au găici, atunci sunt concepuți pentru a fi utilizați împreună cu o curea. Altfel vei pierde din aspectul îngrijit, intenționat de designer la concepția pantalonilor. Singura excepție de la această regulă apare când încerci să prezinți un aspect mai casual, lăsând cămașa sau bluza în afara pantalonilor.

Când vorbim însă de blugi, situația este mai flexibilă – blugii au mereu găici, dar pot fi purtați și fără curea. În cazul în care dorești să creezi o delimitare clară între partea superioară și cea inferioară a vestimentației, răspunsul corect este să porți o curea pentru  a crea efectul vizual dorit. Însă dacă dorești să păstrezi o imagine foarte casual, poți renunța la curea complet.

• Ce fel de material trebuie să alegi?

 Cureaua de piele pentru bărbați este răspunsul corect pentru orice ocazie. Pielea din care aceasta este confecționată poate varia. 

Cel mai frecvent tip de piele utilizat în industrie este cel de vită. Varianta cu granulații vizibile este cea mai durabilă, dar cea mai înaltă calitate o vei întâlni în cazul pielii de vițel cu granulații.

Pe lângă aceste opțiuni standard, varietățile de piele pot avea și alte origini animale: struți, crocodili, reptile, aligatori. Aceste opțiuni sunt însă mult mai scumpe și în general se pretează la un aspect casual.

• Cum să alegi dimensiunea corectă a unei curele?

 În general cureaua pe care trebuie să o alegi trebuie să depășească cu 2-4 cm dimensiunea pantalonilor la nivelul șoldurilor.

În cazul în care ai cumpărat o curea de dimensiune mai mare, nu încerca să experimentezi acasă adăugând găuri în plus. Cel mai indicat este să te duci la un cizmar, care va măsură distanța corectă și iți va gauri cureaua fără a strica pielea inutil.

Când alegi o curea clasică, e mai bine să alegi varianta mai scurtă. Genul ăsta de eroare poate fi corectată ușor cu ajutorul unui cizmar. Însă o curea prea lungă va da un aspect nepotrivit unei astfel de intervenții, stricând aspectul general.

În cazul unor curele informale, regula este inversă – este ok să alegi o curea mai lungă și să decizi dacă are nevoie de ajustări mai târziu.

Ghidul stilurilor de curele

Vei găsi o multitudine de opțiuni comerciale, însă în mare curelele se împart în două tipuri:

o Curele formale

Acest tip de curele sunt făcute din fâșii de piele subțiri și moi, și prezintă catarame mici și plate, în nuanțe de argintiu sau auriu. Întotdeauna acestea au mecanism clasic de cataramă și închizător. Lățimea curelei variază intre 2.5 – 4 cm.

Când te gândești la ținută, asigură-te că pielea și patenta curelei se potrivește cu încălțămintea. În plus catarama și închizătorul ar trebui să fie în același ton cu orice accesorii metalice pe care le porți.

Curelele formale trebuie să denote subtilitate și să completeze aspectul, fără a ieși în evidență ca obiect separat. Culorile clasice pentru această categorie sunt negru și maro, însă în cazul unei ținute cu tente casual poți opta pentru bleumarin, gri, burgundia foarte închis, iar, în sezonul cald, chiar albul poate fi o opțiune.

o Curele casual

Curelele casual sunt produse din materiale textile sau din piele mai dură, mai groasă și mai puțin flexbilă. De multe ori pielea poate avea aspect mat. În plus, dimensiunea cataramei va fi mai mare și poate fi prezentă sub alte forme decât cea clasică: plate, hook, throw, box.

În cazul curelelor casual, cea mai populară culoare este maro. Se recomandă să eviți negru, deoarece creează un contrast neplăcut cu pantalonii casual, ca de exemplu cu blugii. Pe lângă maro, poți fii pe cât de creativ iți dorești folosind orice culoare, precum și orice modele inovative te atrag.

 

 

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș